Selena Marie Gomez



Selena Marie Gomez föddes den 22 juli 1992 i New York City, New York, men växte upp i Grand Prairie, Texas, USA. Hennes föräldrar kommer ursprungligen från New Mexico och Italien. Selena är både en skådespelerska och sångerska. Hon har bland annat gjort en sång till Disneys filmer Tingeling "Fly to Your Heart".

Gomez arbetar just nu med Disney i USA. Hon spelar Alex Russo i TV-serien Magi på Waverly Place (Wizards of Waverly Place) och har spelat in två låtar åt Walt Disney Records. Låtarna från Magi på Waverly Place "Magic" "Disappear" och "Magical".

Flera sånger som Selena har sjungit är dessa;
2006 "Brain Zapped" till album Brain Zapped
2008 "Cruella de Vil" till DisneyMania 6
2008 "Tell Me Something I Don't Know" till Another Cinderella Story Soundtrack
2008 "New Classic" (med Drew Seeley)till Another Cinderella Story Soundtrack
2008 "Bang a Drum" till Another Cinderella Story Soundtrack
2008 "Fly to Your Heart" till filmen Tinker Bell (Tingeling)
2009 "One And The Same" (med Demi Lovato) Disney Channel Playlist (ni hör även låten i filmen Projekt Prinsessa.
2009 "Everything Is Not As It Seems"
2009 "Magic" till Wizards of Waverly Place Soundtrack
2009 "Disappear" till Wizards of Waverly Place Soundtrack
2009 "Magical" till Wizards of Waverly Place Soundtrack
2009 "Send It On" (med Jonas Brothers, Demi Lovato & Miley Cyrus) - Send It On - Single
2009 "Falling Down" till albumet Kiss & Tell

Selena är bästa vän med skådespelaren och sångerskan Demi Lovato. Selena har inga syskon, men hon har fyra hundar. Selena gillar att surfa, åka skateboard, sjunga och att hålla på med cheerleading.


Selenas karriär
Selena upptäcktes i en talangshow när hon var 10 år gammal och hennes första roll var i barnprogrammet Barney & Friends där hon spelade Gianna. År 2006 var hon med i andra säsongen av Zack & Codys ljuva hotelliv som Gwen i avsnittet "A Midsummer's Nightmare". Selena har även varit med i två avsnitt av Hannah Montana. Där spelade hon Mikayla som är Hannah Montanas rival. Hon är mest känd för sin roll som Alex Russo i Disney Channels TV-serie Magi på Waverly Place. Där spelar hon 15-åriga Alex som har en trollkarl till pappa och en "normal" mamma. Tillsammans med sina två bröder lär hon sig trollkonst av sin pappa varje dag efter skolan. År 2007 medverkade hon i Disneyfilmen Another Cinderella Story, som är fortsättningen på A Cinderella Story. Hon är med i Jonas Brothers musikvideo till låten Burnin' Up. Hon skrev på ett skivkontrakt med Hollywood Records just innan hon fyllde sexton. I hennes nyaste film " Beezus and Ramona" kommer Gomez spela en av huvudrollerna, hon kommer spela mot Joey King och Sara Berg i filmen. Filmen kommer ut på slutet av 2009.Hon medverkade också i ungdomsserien Blue Water High som Leona Bell i den första säsongen.

29 Septemeber 2009 släppte Selena tillsammans med sitt band, Selena Gomez & the Scene, sitt första studioalbum "Kiss and Tell". Första singeln från det albumet, "Falling Down" släpptes 21 Augusti 2009 och Selena har själv sagt att nästa singel från skivan kommer att bli låten "Naturally". Selena var med och skrev en låt från albumet, låten "I Won't Apologize".







Text från Wikipedia + att jag har skrivit om och lagt till eget

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0